Terug

Microsoft 365

Dit is een H1

Lorem ipsum

Dit is een H2

Lorem ipsum

Dit is een H3

Lorem ipsum

Dit is een H4

Lorem ipsum

Dit is een H5

Lorem ipsum

Dit is een H6

Lorem ipsum

  • Nog een item
  • Nog een item
  1. Nog een item
  2. Nog een item
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean eget convallis velit, eu feugiat est. Sed placerat est vel vehicula sagittis. Vestibulum a tempus purus, eget consequat erat.”

Dit is een figure caption

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een abonnementsservice die de Microsoft Office-toepassingen, online zakelijke services die zijn opgenomen in Office 365, zoals Exchange Online en SharePoint Online, cloudopslag en andere samenwerkings- en productiviteitstoepassingen zoals Microsoft Teams, Microsoft Lists en Planner, omvat. Het wordt ook geleverd met optionele functies zoals een Windows 10 Enterprise-licentie en een reeks beveiligings- en beheer-apps voor ondernemingen, de Enterprise Mobility + Security (EMS).

Wat is een van de belangrijkste voordelen van Microsoft 365? Alle abonnementen worden automatisch up-to-date gehouden, wat een enorme verandering betekent in de manier waarop we conventionele, gelicentieerde applicaties gebruiken.

Welke services zijn beschikbaar in Microsoft 365?

Het aantal applicaties dat is opgenomen in Microsoft 365 is enorm. Dit kan bijvoorbeeld de volgende toepassingen en diensten omvatten, afhankelijk van het abonnement dat u kiest:

Microsoft Word
Microsoft Excel
Microsoft PowerPoint
OneNote
Microsoft Outlook
Publisher
Access
Sway
Yammer
SharePoint
Exchange
Microsoft Teams
Planner
StaffHub (Shifts)
Power BI
Forms
Stream
Flow
PowerApps
Microsoft Bookings
Microsoft ToDo

Exhcange Online

Microsoft is al 30 jaar actief in de infrastructuur van e-mailservers. Sinds Microsoft Mail in 1991 werd gelanceerd, stroomt e-mail door hun serverinfrastructuur. Tegenwoordig evolueert een overgrote meerderheid van organisaties naar of zijn al gevestigd op Exchange Online, een cloudgebaseerde service die wordt gehost door Microsoft.

Exchange Online is gebaseerd op dezelfde technologieën als de on-premises Exchange-servers. Er zijn hybride implementaties die nog steeds erg populair zijn. De hybride implementaties stellen organisaties in staat hun e-mailmigraties op hun snelheid uit te voeren.

SharePoint Online

SharePoint bestaat al meer dan 20 jaar. Historisch gezien werd SharePoint voornamelijk gebruikt als documentbeheer- en opslagsysteem. Het staat echter echt centraal in de kern van Microsoft 365.

SharePoint Online is wat Microsoft Teams bij elkaar houdt. Nogmaals, het begon, net als Exchange, als een on-premises oplossing en is verhuisd naar SharePoint Online. SharePoint Online heeft ook het extra voordeel dat u uw on-premises infrastructuur niet hoeft te onderhouden.

OneDrive voor Bedrijven

In het begin stond OneDrive bekend als Windows Live Folders, daarna Windows Live SkyDrive, en uiteindelijk vestigde het zich op SkyDrive en in 2013 na een rechtszaak door de Britse omroep Sky werd het OneDrive.

OneDrive voor Bedrijven is een cloudopslagoplossing waarmee gebruikers informatie, zoals bestanden en persoonlijke gegevens kunnen bewaren. Windows-instellingen, BitLocker-herstelsleutels, kunnen allemaal worden opgeslagen in OneDrive. En het zorgt ervoor dat deze informatie kan worden gesynchroniseerd op alle apparaten van een gebruiker, zoals Android, iOS, Windows-pc’s en macs.

Microsoft Teams

Microsoft Teams werd gelanceerd in maart 2017 en bouwt voort op alle cloudgebaseerde services in Microsoft 365. Teams is voornamelijk gebaseerd op drie kerncomponenten voor de samenwerkingsaspecten, dit zijn Exchange Online voor berichtopslag, SharePoint Online voor kanaal- en teamopslag en OneDrive for Business voor het delen van bestanden met een andere persoon.

Het belmechanisme maakt gebruik van de Skype for Business-infrastructuur. Tijdens de COVID-19-pandemie heeft Teams veel belangstelling gekregen omdat veel vergaderingen en evenementen zijn verplaatst naar virtuele of hybride omgevingen. In de loop van 2021 heeft Teams meer dan 250 miljoen maandelijkse gebruikers en meer dan 145 miljoen dagelijkse gebruikers.

Accounts en inhoud beveiligen

Microsoft 365 maakt gebruik van de beveiligingsaspecten van andere delen van de Microsoft-beveiligingsstack, waaronder zaken als Azure Active Directory (Azure AD); Enterprise Mobility + Security, inclusief Advanced Threat Analytics, Azure Information Protection, Cloud App Security en Microsoft Intune.

KEnnismaken? Vragen? of inschrijven voor onze nieuwsbrief?

We komen graag bij je langs om jouw situatie en wensen te bespreken totdat je helemaal tevreden bent.


Contactgegevens
Fanny Blankers-Koenplein 1
2031 VW Haarlem
Tel: (+31) 23 533 40 98
Mail: support@m2c.nl

Naam
Bedrijfsnaam
Telefoon
E-mailadres
Typ hier je bericht
Bedankt voor je bericht. We komen zo snel mogelijk bij je terug!
Oeps. Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.